Skip to content

NIVELE LASER BOSCH. Analiza celor mai bune modele ale acestui brand

Aceasta nivela laser a ajuns pe piață pentru a înlocui, ca principal instrument de măsurare, vechile nivele de bule.

Desi acesta din urmă este un instrument încă în uz, îmbunătățirea preciziei, a funcțiilor suplimentare și a unui preț mediu accesibil inclina balanta în favoarea nivelei laser .

Când vine vorba de aliniamente orizontale, verticale sau încrucișate, fie în interior, fie în exterior, nu există în prezent un aliat mai bun decât ea.

Nivele laser Bosch

Instrumentele cu laser Bosch sunt de cea mai înaltă calitate de pe piață și oferă o gamă de modele care au ca scop să satisfacă nevoi diferite. Cu o precizie milimetrică medie de ± 0,5 mm / m, dimensiuni și funcții variate ale liniilor individuale, funcția încrucișată și plumb (în unele cazuri), utilizatorul poate găsi un laser care îndeplinește cerințele sale.

În timp ce marea varietate de opțiuni ar putea face alegerea noastră dificilă, nu vă faceți griji! Următorul ghid descrie produsele și ne îndrumă să fim cât mai bine informați înainte de a face achiziția.

6 cele mai bune modele de nivele laser Bosch

1. Bosch QUIGO II – nivela laser

Detalii tehnice:

 • Culoare:
 • Greutate: 250 grame
 • Tensiune: 5 volți
 • Include baterii
 • Tip de baterii

Datorită dimensiunii sale compacte (6,5 x 6,5 x 6,5 cm) și a greutății sale ușor de manevrat, este perfecta pentru interioare.

Poate proiecta simultan linii verticale și orizontale cu o rază de acțiune aproximativă de 7 metri și are o blocare a pendulului care permite lucrul pe pante.

Nu poate fi amplasata pentru a proiecta linii pe tavan. Utilizarea în aer liber ar putea fi dificilă într-o zi însorită care provoacă dificultăți în perceperea luminii laserului.

Design practic cubic de culoare verde, cu lumină laser de culoare roșie .

Are nivelarea automată, contribuind foarte mult la economisirea timpului și precizia de ± 0,8 mm/m.

Acest model include suportul universal MM 2 care ne permite să atașăm nivela laser la perete pentru o utilizare mai confortabilă sau, de asemenea, se poate adapta la orice tip de trepied ( deși acest lucru nu este inclus în produs ). Funcționează cu 2 baterii AAA care sunt incluse în produs.

2. Bosch PCL 10 – nivela laser

Detalii tehnice:

 • Greutate: 400 grame.
 • Tensiune: 5 volți
 • Include baterii:
 • Tip de baterii

PCL 10 Bosch are o dimensiune superioară Quigo II fiind în același timp mica si practica pentru interior. Măsoară 9,2 x 6,6 x 10,8 cm și cântărește aproximativ 400 de grame.

Cu nivelare automată în 4 secunde, puteți genera linii verticale, orizontale și incrucisate pentru a facilita plasarea ornamentelor pe perete, mobilier sau puteți face repere de construcție rapid și precis. Are un blocaj de pendul pentru a lucra pe pante cu dispunerea liniilor pentru amplasarea șinelor de scară.

Gama de PCL 10 este de până la 10 metri cu o precizie de ± 0,5 mm/m.

Designul verde cu lumină laser de culoare roșie este foarte similar cu cel al Quigo II și funcționează în acest caz cu baterii AA. Primele 2 vin incluse cu produsul care este, de asemenea, ambalat într-o carcasă practică de pânză neagră, cu închidere și logo Bosch.

Datorită greutății sale minime, poate fi ținuta cu ușurință în mână pentru a verifica corectitudinea liniilor sau a obiectelor sau poate fi montata pe un trepied. Acest produs nu include niciun suport suplimentar, dar are un fir integrat de 1/4 ” care îi permite să fie plasat pe orice clasă de trepied standard.

3. Bosch PCL 20 – nivela laser

Detalii tehnice:

 • Culoare: verde, negru
 • Greutate: 600 grame
 • Tensiune: 5 volți
 • Include baterii:
 • Tip de baterii

Bosch PCL 20 are o dimensiune mai mare decât predecesoarea sa PCL 10. Acest produs are măsuri de 32,8 x 16 x 12,5 cm și o greutate de aproximativ 600 grame.

Nivelare automată în 4 secunde, rapidă și precisă. Puteți genera linii orizontale, verticale și încrucișate și blocarea pendulului pentru a lucra cu linii drepte pe pante. De asemenea, are o funcție de plumb, care vă permite să generați linii drepte pe tavane, o caracteristică specială pe care puține nivele laser o au. Intervalul este de până la 10 metri cu o precizie de ± 0,5 mm / m.

Acest design foarte asemănător cu PCL 10 este verde cu detalii negre și funcționează pe 4 baterii AA care sunt incluse în produs. De asemenea, include un suport pentru o aderență ușoară la perete, un mâner SoftGrip pentru o fixare manuală mai bună și mai confortabilă și un fir integrat de 1/4 ” care îi permite să fie plasat pe trepieduri standard.

Diodele laser de înaltă calitate și clare îl fac un instrument perfect pentru utilizarea în aer liber, deoarece linia va fi vizibilă chiar și într-o zi cu o claritate solară extremă.

3. 1. Set Bosch PCL 20 – nivela laser

Detalii tehnice:

 • Culoare: nivela laser verde, negru.
 • Greutate: 600 grame.
 • Tensiune: 5 volți
 • Include baterii:
 • Tip de baterii:

Acesta este PCL 20, cu toate avantajele și caracteristicile sale menționate deja, dar includerea unui trepied original Bosch. Trepiedul atinge o lungime de 1,5 metri în cel mai înalt punct și facilitează efectuarea oricărui tip de măsurare.

4. Bosch PLL 360 – nivela laser

Detalii tehnice:

 • Culoare: verde, negru
 • Greutate: 700 grame.
 • Tensiune: 5 volți
 • Include baterii:
 • Tip de baterii:

PLL 360 are o dimensiune de 32 x 16,2 x 15 cm și o greutate de aproximativ 700 ceea ce il face un instrument util chiar și pentru un interior mai mare, în ciuda multora dintre anterioarele modele Bosch prezentate.

Are o nivelare automată rapidă și precisă de 4 secunde. Puteți genera o linie verticală individuală și o linie orizontală precisă de 360 ​​°, cu vizibilitate ridicată, datorită diodei laser de 635 nm. Când lucrați la 360 °, permite acoperirea încăperilor fără a fi necesar să se avanseze de la unul sau doi pereți simultan, iar domeniul său de 20 de metri are o precizie de ± 0,5 mm/m.

PLL 360 funcționează cu 4 baterii AA care nu sunt incluse în produs. Ceea ce este inclus este suportul individual care facilitează montarea nivelei cu laser la perete. Precum toate modelele marca Bosch, are un fir integrat de 1/4 ” care îi permite să fie plasat pe trepieduri standard.

4.1 Set Bosch PLL 360 – autonivelare

La fel ca modelul PCL 20, PLL 360 poate fi achiziționat în versiunea SET care include un trepied original Bosch. Pentru un preț accesibil, care crește puțin mai mult costul final, este inclus trepiedul înalt de 1,5 metri din aluminiu, care facilitează tot felul de măsurători.

5. Bosch GLL 3-80 P – nivela laser

Detalii tehnice:

 • Culoare: Albastru, Negru
 • Greutate: 760 grame
 • Tensiune: 5 volți
 • Include baterii:
 • Tip de baterii:

Acest SUV robust cu funcții variate are o nivelare automată de 4 secunde cu o precizie de ± 0,4 mm/m . Poate genera 3 planuri de 360 ​​° (1 orizontal și 2 verticale) cu o autonomie de 20 de metri fără receptor. Cu receptor, distanta este de 40 de metri pentru planurile verticale și de 80 de metri pentru orizontală.

Blocarea ușoară a pendulului pentru a lucra cu linii non-nivel pe pante și dimensiuni practice de 15,9 x 7,5 x 14,1 cm și o greutate de aproximativ 760 grame.

Vopsit în albastru cu detalii negre și un laser culoare roșie, GLL 3-80 P funcționează pe 4 baterii AAA incluse cu produsul care îi oferă o durată de viață medie a bateriei de 18 ore. De asemenea, include suportul BM1 care îi permite să fie așezat pe perete sau într-un mod foarte practic pe tavan pentru a proiecta liniile.

Ca toate modelele brandului Bosch, are un fir integrat de 1/4 ” care îi permite să fie plasat pe trepieduri standard. Toate articolele vin într-o cutie utilă de transport.

6. Bosch GRL 500 HV

Detalii tehnice:

 • Culoare: Albastru, Negru
 • Greutate: 8 kilograme.
 • Include baterii:
 • Tip de baterii:

Datorită dimensiunii sale (47, 6 x 46, 4 x 25 cm) și greutatii de 8 kilograme, GRL 500 HV devine un instrument în aer liber, recomandat aproape exclusiv pentru lucrările de construcție.

Are nivelare automată orizontală și verticală în 4 secunde optime, precizie de ± 0,4 mm/m și domeniul de aplicare cu receptor de 500 de metri. Acest laser rotativ generează linii orizontale și verticale care pot fi controlate de la distanță prin intermediul controlerului LR50 care este inclus în produs. Face din aceasta una dintre opțiunile cele mai potrivite pentru lucrări în spații de construcție deschise.

Vopsit în albastru cu detalii negre și laser roșu, acest produs include o baterie de litiu și un sistem de alarmă antifurt. La elementele pe care le include produsul, am numit deja telecomanda cu un ecran, există de asemenea un suport pentru controlerul respectiv și o servietă pentru transportul confortabil al tuturor echipamentelor.

Logic, prețul său este mult mai mare decât la alte modele.

Opinii și evaluări privind nivelele laser Bosch

Odată revizuite și analizate cele mai bune opțiuni atunci când cumpărăm o nivela laser, este timpul să vedem ce vom obține curat. Evident, nu există o opțiune perfectă sau în echilibru perfect între preț și calitate, deoarece, datorită cantității variate de utilizări care pot fi date, fiecare dintre produse se adaptează la un tip diferit de utilizator.

Dacă cititorul este cineva care dorește să cumpere nivela laser pentru uz sporadic și personal în casă, pentru sarcini precum amplasarea rafturilor pe perete sau restructurarea mobilierului, QUIGO II este mai mult decât suficient pentru a vă satisface nevoile.

Diferit este acel fan al designului interior pentru care PCL 10, un model mai profesionist, este fără îndoială alegerea potrivită. Pentru cei care lucrează independent la așezarea faiantei sau a tâmplăriei, această opțiune ii favorizează fiind practic și accesibilitate economică.

Pentru pictori și profesioniști în design interior, PLL 360 este un instrument rafinat, care le va permite să economisească o cantitate imensă de timp la un preț rezonabil. Deoarece este o recomandare să profitați de liniile laser orizontale la 360 °, aș sugera cu tărie achiziționarea versiunii set care include trepiedul. Laserul poate fi plasat în mijlocul unei camere și în câteva secunde să aibă o linie orizontală care ajunge la cei 4 pereți.

Pentru cei care caută o nivela laser profesionala sunt ultimele 2 modele prezentate, GLL 380 P și GRL 500 HV, a doua fiind cea mai bună opțiune.

GLL 380 este mai economic și are montajul practic pe tavan, dar se compară puțin cu domeniul de aplicare al GRL 500 HV, fără a putea fi controlat de la distanță. Aceste ultime 2 caracteristici vă vor ajuta să economisiți cantități uriașe de timp și de muncă atunci când lucrați pe un șantier imens.

Pentru cititorii care consideră că prețul nivelei laser Bosch GRL 500 HV este prea mare, GLL 380 P rămâne un instrument demn, care are un preț mai mult decât apreciabil atunci când se au în vedere toate funcțiile sale.

În rezumat, este clar că Bosch este o marcă de garanție, iar decizia finală va depinde în mare măsură de nevoile și bugetul dvs.