Skip to content

Credite pentru materiale de constructie

3 august 2020
credite pentru materiale de constructie

Ai un teren si vrei sa construiesti o locuinta sau o casa de vacanta, vrei sa extinzi sau sa consolidezi casa deja construita, sa o modernizezi si ai economisit prin forte proprii o mare parte din banii necesari, dar nu iti ajung sa acoperi toata investitia. Ce poti face?

Un credit pentru constructii te poate ajuta sa completezi bugetul necesar construirii, dar presupune o indatorare pe multi ani si mai multe conditii impuse de banca. Va trebui sa prezinti, pe langa actele obisnuite solicitate la orice credit de casa, un proiect de constructie si un necesar de materiale intocmite de un arhitect, un deviz de cheltuieli pe etape si unul general si, bineinteles, toate autorizatiile de constructie.

Daca suma necesara este mare, iti va fi mai usor sa platesti ratele de rambursare la un credit pentru constructii, insa, daca aceasta este mai mica, ai putea opta pentru un credit de nevoi personale, cu sau fara garantie imobiliara, in functie de suma imprumutata si durata de rambursare a creditului.

In cazul creditului pentru nevoi personale nu va trebui sa justifici utilizarea creditului, ceea ce te scuteste de multa bataie de cap cu dosarul pentru banca si scapi de toate justificarile pe care va trebui sa le prezinti bancii pentru utilizarea banilor la fiecare transa acordata. Nu risti sa se suspende daca nu poti justifica cheltuielile si nici sa fii taxat pentru neutilizarea banilor la timp.

Poti utiliza creditul pentru materiale de constructie si sa construiesti casa in regie proprie, astfel incat sa reduci costurile. Nu ai termene de respectat si nici stresul facturilor sau al bonurilor fiscale pe care sa le aduni cu mare atentie.

O alta posibilitate de a cumpara materiale de constructie sunt cardurile de credit. In aceasta situatie poti solicita direct furnizorului plata in rate a materialelor de constructie cu cardul de credit. Diferenta intre creditul de nevoi personale cu garantie ipotecara si cardul de credit este suma mult mai mica de care poti beneficia la cel din urma.