Skip to content

Ce este si cum se utilizeaza o nivela laser?

O nivela laser este un instrument folosit în topografie și construcție, care ajută la realizarea unor aranjamente locative, imbinari, instalații sanitare și alte funcții similare; serveste drept ghid pentru realizarea ajustărilor acestor sarcini, contribuind la menținerea unui nivel de precizie atât în ​​linie orizontală cât și verticală.

Folosirea nivelatorului laser este foarte simplă.

De obicei, funcționează cu baterii: baterii AA de 1,5V care, atunci când sunt reglate, pot porni deja comutatorul care semnalează funcționarea nivelei laser, fie pe o linie orizontală, fie pe două linii laser: una orizontală și una verticală.

La unele modele de nivele laser becurile care emit razele de lumină sunt protejate de un înveliș care poate fi retras pentru a da loc vizibilității fasciculului (sau a fasciculelor) de lumină.

Odată ce nivela laser emite fasciculele, așa cum este ajustat de la carcasa în sine care include butoane sau întrerupătoare care finalizează acele funcții, sunteți gata să așezați pe o suprafață complet plană și stabilă, cum ar fi un scaun plat sau o bază în forma trepiedului unde nivela poate fi reglata; sau poate fi conectata la capătul unei baze extensibile, unde este ținuta în siguranță cu ajutorul unei baze sigure.

Dupa ce razele laser sunt direcționate către un perete, spre tavan sau spre colțul podelei cu peretele, se poate începe lucrul.

Apoi, puteți face marcaje cu puncte pe perete, deschide câteva perforații sau pur și simplu desenați un semn în plus.

Aproape toate modelele de nivele laser, încorporează un sistem de autoreglare în cazul în care planul pe care este amplasat, nu este complet drept, în conformitate cu ceea ce dictează reglarea sa.

Dacă nivela pierde stabilitatea din cauza unei căderi sau a unei nepotriviri accidentale, o alarmă încorporată în senzorul de nivel va fi activată, ceea ce indică faptul că planul nu mai este drept. Aceasta va înceta să sune când instrumentul este renivelat.

Pentru a termina, rămâne doar să opriți mecanismul cu ajutorul butonului indicat. Nu este necesar să scoateți bateriile atât timp cât nivela nu este utilizata și atât timp cât dureaza bateria.