Skip to content

Ghid final pentru a cumpara o nivela laser. Tot ce trebuie sa stiti.

Nivela laser a luat naștere pentru a acoperi o gamă largă de nevoi ale lucrătorilor, iar versatilitatea sa ca instrument a dus-o la un produs foarte căutat și, prin urmare, cu o prezență deosebită pe piață.

Este instrumentul pe care îl căutați dacă trebuie să realizați frecvent alinieri interioare verticale, orizontale și înclinate sau instalarea de mobilier, gresie, faianță, dulapuri suspendate, uși, ferestre etc. Designerii de interior, zidarii, pictorii și chiar electricienii vor beneficia de aceste dispozitive.

Dar pentru această cerere mare, există și o ofertă mare. Există nivele de lasere la toate dimensiunile și prețurile, ceea ce ar putea face alegerea noastră dificilă. Acesta este motivul pentru care vă aducem acest ghid conceput pentru a vă ajuta la cumpararea nivelatorului dvs., examinând punctele cheie care trebuie luate în considerare când va veni momentul să alegeți.

Funcționare de bază

Mergem cu cele mai simple de la început.

Cea mai de bază sarcină pe care trebuie să o îndeplinească nivela laser este realizarea unei linii de nivel care este clar vizibilă și, astfel, ne permite să o marcăm sau să o urmărim în timp ce facem munca noastră. (Există anumite detalii despre timp și precizie despre care voi vorbi mai târziu, dar în termeni de bază, este ceea ce avem nevoie.)

Cu toate acestea, există și unele funcții suplimentare foarte utile și necesare, care, deși sunt în majoritatea produselor, nu se găsesc la toate, așa că acordați atenție pentru:

  • Generare încrucișată: marea majoritate a nivelelor laser va genera linii verticale și orizontale individuale, dar nu toate le pot combina. Liniile încrucișate vă vor ajuta să economisiți mult timp și să adăugați precizie sarcinilor, cum ar fi așezarea de imagini pe perete sau plăci pe podea. Din acest motiv este foarte important ca nivela laser aleasa de noi să poată proiecta 2 linii simultan.
  • Linii de pantă și blocarea pendulului : Lucrul pe pante, cu linii care nu sunt nivelate la sol este o sarcină foarte frecventă, cum ar fi atunci când pictați linii oblice pe pereți sau luați măsurători pentru construcția scărilor. Când lucrați pe o pantă, dispozitivul va genera cel mai probabil un sunet sau un avertisment luminos, care, deși inofensiv poate fi enervant, pentru a avertiza că este înclinat și nu poate realiza o nivelare automată. Această problemă este rezolvată cu ușurință dacă este selectata o nivela laser cu o funcție de „ blocare a pendulului ”, ceea ce va împiedica automat avertizarea și va împiedica deplasarea pendulului atunci când îl transportați.

1. Prețul unei nivele laser

Ca întotdeauna, un detaliu de luat în considerare la începerea procesului unei cumparari inteligente este stabilirea bugetului. Câți bani suntem dispuși să investim? Care este prețul maxim pe care l-am plăti și în ce măsură această cifră este flexibilă?

Piața oferă o sumă imensă de opțiuni în ceea ce privește nivelele laser, iar funcțiile lor (despre care vom vorbi mai târziu) sunt la fel de variate ca prețurile.

Dacă luăm, de exemplu, marca Bosch, putem diferenția în mod clar cele trei intervale de preț.

Modele accesibile și ieftine (mai puțin de 100 de euro), dar care, în același timp, oferă funcționalitățile de bază necesare, cum ar fi Bosch QUIGO II, si depășesc cu mult așteptările cumpărătorilor pentru  utilizare ocazională. O altă opțiune din gama de preț redus este  Bosch PCL 10.

La celălalt capăt al gamei de prețuri vom găsi modelele cele mai complete și variate în funcționalități, cum ar fi Bosch GLL 3-80 P, un instrument care costă în prezent peste 300 de euro. Sau chiar și mai mare Bosch GRL 500 HV o nivela laser pentru cea mai înaltă calitate a cererii și proiectata pentru lucrări mari în aer liber și de construcții, un produs al cărui preț este mai mare de 800 de euro.

Pentru cei care au nevoie de un instrument superior celui uzual casnic, dar care nu au nevoie de funcționalitatea sau rezistența unei nivele laser destinate lucrărilor de construcție, există gama medie (100-200 euro), care este desigur cea mai largă in produse și prețurile. Aici vom găsi modele precum  Bosch PCL 20  și, un exemplu care se califică în subcategoria de gamă medie-înaltă, versatilul Bosch PLL 360 set, care include un trepied pentru o asamblare ușoară.

2. Performanță

Deoarece sunt instrumente care funcționează cu măsurători milimetrice, este important să se țină seama de factori precum exactitatea atunci când se calculează performanța.

Pe de altă parte, proiecția laserului, care trebuie să fie întotdeauna de o culoare proeminentă, trebuie să fie ascuțită și intensă, chiar pentru a combate lumina soarelui și a fi percepută în exterior.

Cu toate acestea, pentru a menține lucrările interioare, intervalul și precizia minimă recomandate (fără iluminare solară directă, murdărie sau condiții meteorologice extreme) este de ± 0,3 mm/m cu o rază de acțiune de 15 metri.

Oricum, nu este o chestiune de a se opri acolo. Unele nivele ating precizia de ± 0,1 mm/m și dublează intervalul stabilit.

3. Nivelare automată

Majoritatea nivelelor laser au funcția de nivelare automată, care este esențială pentru economisirea timpului și are de obicei o precizie de ± 4 °.

Dacă vom lucra frecvent cu nivela laser și, probabil, avem un loc de muncă interior care include mișcarea constantă a instrumentului dintr-o parte a camerei în cealaltă, nivelarea automată este esențială pentru câștigul de timp. Un alt mic detaliu care ne va ajuta să economisim câteva secunde (ceea ce pare puțin, dar în acumulare devine cantitate semnificativa) este timpul necesar pentru nivelarea automată.

În mod normal, standardul este de 4 secunde, astfel încât este minimul recomandat pentru selecție. Veți găsi, de asemenea, nivele care iau din ce în ce mai mult desigur.

4. Manevrare simplă și comodă

Pentru un număr mai variat de funcții și utilizări pe care le are nivela laser, nu dorim niciodată să le găsim o sarcină complicată. Prin urmare, este important să alegeți un instrument cu câteva butoane, al căror sistem de selecție a funcțiilor include cea mai mică cantitate de pași posibil.

La mai multe modele, un singur buton va schimba intre operații, va genera o linie orizontală, va genera o linie verticală, va genera o linie verticală și o linie orizontală, va genera o linie de 360 ​​° (Dacă această funcție există la nivela laser)

În afara acestor detalii, este important să alegeți să luați în considerare:

  • Caracteristici ergonomice, cum ar fi un mâner cu prindere, care ne permite o fixare sigură și manipulare manuală.
  • Un sistem de oprire automată după o anumită perioadă de timp inactiv. Această funcție poate fi standard, fără posibilitatea de programare sau altfel, programabilă.
  • durată de viață bună a bateriei care ne permite să lucrăm cel puțin o zi întreagă, dacă reîncărcarea este o grija. Durata de viață recomandată a bateriei este cuprinsă între 12 și 15 ore.

5. Accesorii

Un alt factor care poate afecta precizia nivelei laser este fermitatea cu care este montata și îndreptata. Din acest motiv, ar trebui să priviți întotdeauna cu ochi mai buni acele produse care includ la achiziția dvs. un fel de suport pentru a le monta.

Toate produsele trebuie să includă firul integrat de ¼ ” care să fie montat pe trepieduri standard, dar nu doare niciodată să se verifice dacă acestea au. Trepiedurile sunt una dintre cele mai confortabile metode de montare a nivelei laser, dar sunt rareori incluse în produs. Cu excepția cazului în care cumpărați o versiune setată, care de obicei vine cu un trepied oficial al mărcii laser.

De obicei este mai frecvent ca nivelele laser să aibă o secțiune metalică care să permită aderența magnetică a sculei la diverse metale. Unele au suporturi suplimentare, cum ar fi MM 2 de la Bosch, pentru a fixa nivela laser pe pereți, este de asemenea foarte frecvent să vină însoțit de un alt produs. Este un accesoriu FOARTE util, deci nu este necesar să selectați un alt produs, deoarece vine cu acest ajutor.

Plăcile reflectorizante sunt un alt accesoriu de luat în considerare. Acestea permit transferul poziției fasciculului laser și fiind acoperite cu material reflectorizant, fac lumina laser mai vizibilă la o distanță mare sau sub lumina soarelui intensă.

Un alt accesoriu care ajută la perceperea fasciculului laser în condiții extreme de soare sunt ochelarii cu laser. Proiectati pentru a intensifica culoarea roșie, acestia vor ajuta fasciculul să fie mult mai vizibil. Deși rareori vor fi inclusi cu nivela laser, prețul lor separat este accesibil și sunt ușor de obținut.

Concluzie inainte de a cumpara o nivela laser

Sperăm că acest ghid de cumpărare va servi drept referință în procesul dvs. de selectare a unei nivele laser. Caracteristicile evidențiate în ghid acoperă majoritatea nevoilor de funcții și performanță care, deși pot varia între magazin și magazin, sunt cerința minimă pentru o inteligentă cumparare a nivelei laser.

Decizia finală va depinde de nevoile de muncă și posibilitățile economice ale utilizatorului, piața este foarte variată și suntem siguri că veți găsi ceea ce căutați în ceea ce privește nivelele laser.

În articolele următoare puteți citi informații despre cele mai bune nivele laser și nivele laser mai ieftine .