Skip to content

7 cele mai bune masuratoare laser. Ghid pentru a cumpara cele mai bune

Luarea măsurilor este o sarcină indispensabilă în cadrul nenumăratelor sarcini.

Răspunsul la masuratoarele tradiționale, care sunt de obicei complicat de utilizat și a căror precizie este de obicei îndoielnică, sunt masuratoarele cu laser.

Aceste masuratoarele laser sunt instrumente ușor de utilizat care vor fi gata în câteva secunde și se potrivesc în buzunar sau în orice colț al cutiei noastre de scule.

În prezent, piața oferă un număr mare de opțiuni atunci când vine vorba de achiziționarea unui masurator laser și parcurgerea acestor opțiuni poate fi o sarcină obositoare și copleșitoare. De aceea, am pregătit acest articol în care vom explica cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerare atunci când trecem în revistă opțiunile disponibile și, ca prim filtru, pregătim o listă cu 7 cele mai bune masuratoare laser:

7. Bosch DEL 40 – Cel mai economic

Primul model care a ocupat un loc pe lista noastră aparține brandului Bosch, unul dintre liderii în fabricarea de scule și, de asemenea, cel mai economic, cu un preț care în mod normal este în jur de 75 de euro.

Are un design robust și o protecție împotriva prafului și a stropirii cu apă, ceea ce îl face instrumentul ideal pentru lucrul în medii de construcție. În principalele sale caracteristici tehnice găsim o diodă laser 635 nm <1 mW, domeniul de măsurare intern 0,05 – 40 m, precizia de măsurare ± 1 5 mm (0,3 – 30 m) și un timp de măsurare <0, 5 s.

Compact și ușor de manevrat, dimensiunile sale sunt de 5,8 x 10 x 3,2 cm, iar greutatea aproximativă este de 600 g. Pentru a facilita prinderea are un design ergonomic și softgrip. În plus, adăugam caracteristicile sale de confort, achiziția va include o husa/coperta pentru transport. Măsurări liniare, pătrate și volumetrice la îndemână.

6. DeWalt DW03050-XJ

Singurul loc de pe lista care aparține brandului DeWalt este pentru acest model, de asemenea unul dintre cele mai economice, robuste și concepute pentru a rezista la condiții extreme, pante și denivelări la locul de muncă.

Printre funcțiile tradiționale regăsim citiri de metru liniar, calcule metru pătrat sau calcule metru cub. De asemenea, puteți adăuga sau scădea citirile și calculați distanțele în sistemul metric sau imperial, după cum se potrivește utilizatorului.

Are o rază de acțiune de până la 50 m, iar masuratorul de distanță va avea o variație de precizie nu mai mare de +/- 1,5 mm.

Dimensiunile sale sunt 40,5 x 17,6 x 20,2 cm, iar greutatea aproximativă este de 300 g pentru acest model extrem de compact și eficient, care are un ecran retroiluminat și butoane mari și ușor de înțeles pentru o utilizare intuitivă. Masuratorul are o bază plată și pătrată care oferă o stabilitate mai mare și ajută la evitarea măsurării cu erori. Achiziția va include, de asemenea, cele două baterii AAA alcaline pentru funcționarea inițială și o coperta de transport confortabilă care poate fi plasată pe centură.

5. Bosch GLM 80 – Cu baterie de litiu

Bosch apare pentru a doua oară în listă în poziția numărul cinci pentru a aduce un alt model în acest caz al liniei GML .

GML 80 este un masurator laser performant, cu senzor de înclinare integrat la 360 °. Inovația atinge maximul acestui model care are un ecran retroiluminat și rotativ, ceea ce ne va permite să citim corect măsurătorile, indiferent de poziția instrumentului.

Are salvare automată a ultimelor 20 de valori de măsurare și o constantă și poate fi reîncărcat folosind conexiunea micro USB. Acest lucru ne face să vorbim despre unul dintre cele mai bune aspecte ale acestui masurator: bateria cu litiu. Deși poate funcționa și cu 2 baterii AAA, bateria cu litiu ne va permite să efectuăm până la 25.000 de măsurători individuale pe incarcare, iar încărcătorul este, desigur, inclus la cumparare.

Dimensiunile sale sunt 3 x 5.1 x 11,1 cm, iar greutatea aproximativă este de 140 g pentru acest model, care are, de asemenea, o funcție de cronometru practic pentru măsurarea precisă din poziții dificile și compatibilă cu ghidul Bosch R60. Cumpărarea include, de asemenea, o husa de protecție.

4. Bosch PLR 50

Înainte de a trece la următorul brand, vom include un ultim model Bosch, aparținând liniei PLR.

Masuratorul cu laser PLR 50 nu numai că permite măsurători tradiționale simple de lungimi, arii și volume, dar și măsurări de lungime indirectă și măsurătorile de la început sau la sfârșit de margine. De asemenea, are un ac pentru a măsura unghiuri și colțuri.

Are o diodă laser de 635 nm, o gamă de măsurare de la 0,05 m la 50 m și precizia de măsurare de 2,0 mm. Timpul mediu de măsurare este de 0,5 s, iar maximul de 4 s.

Dimensiunile sale sunt 31 x 18,2 x 7,5 cm, iar greutatea este de 180 g, un alt model de Bosch ușor pe care îl poți transporta în buzunar aproape fără să-ți dai seama. PLR 50 efectuează calculul suprafețelor, volumului, adunării, scăderii și include funcția lui Pitagora. Achiziția include cele 4 baterii AAA necesare pentru funcționarea sa (Deși are și o baterie alcalină) și o husă pentru protecție și transport.

3. Masurator laser Leica Disto X310

Ultimele trei locuri de pe lista apartin marcii Leica, unul dintre cei mai importanti producatori de masuratoare. Cele mai scumpe și de calitate superioară sunt aici și începem cu Disto X310 care poate fi obținut de obicei la un preț de aproximativ 150 de euro.

Este un design robust și foarte rezistent, protejat pentru a rezista la căderi. Este ideal și pentru utilizarea în domeniul lucrărilor de construcție, deoarece carcasa și tastatura sunt sigilate împotriva prafului și a apei, ceea ce va permite curățarea instrumentului sub apă curentă fără nicio problemă. Are o precizie de măsurare de ± 1,0 mm, un interval de 0,5 până la 120 m și un ecran retroiluminat pentru a facilita utilizarea acestuia în orice mediu.

Dimensiunile sale sunt 12,2 x 3,1 x 5,5 cm, iar greutatea aproximativă este de 150 g. Conține o baterie alcalină și, de asemenea, va funcționa cu 2 baterii AAA care garantează până la 5.000 de măsurători. Pentru comoditate, Disto X310 include firul care îi va permite să fie plasat pe un trepied standard, iar achiziția include o copertă pentru un plus de protecție și transport.

2. Leica Disto D510

Poziția numărul doi pe listă este pentru Disto D510, un alt model de masuratoare laser Leica și altul de masuratoare laser foarte aliate cu tehnologia.

Disto D510 poate fi utilizat împreună cu aplicația Disto sketch (de descărcare curs gratuit), care va permite utilizatorului sa creeze schițe sau fotografii clare și ușor de înțeles care pot fi dimensionate cu precizie. Precizia sa de măsurare este de ± 1,0 mm, domeniul este de 0,5 până la 200 m și poate funcționa cu unități de măsură, cum ar fi: m, ft, in și d.

Dimensiunile sale sunt de 14,4 x 5,8 x 2,9 cm, iar greutatea aproximativă este de 150 g pentru acest model care ne va permite să măsurăm unghiurile și, de asemenea, distanțele orizontale, chiar în condiții de iluminare nefavorabile. Ca și celelalte modele Leica, include firul care va permite plasarea sa pe un trepied standard și are Bluetooth SMART.

1. Leica Disto D810 – Cu baterie de litiu

Pe primul loc pe listă se află tot Leica, una dintre cele mai avansate tehnologii de pe piață.

Include un ecran tactil de dimensiuni mari pentru o operare rapidă și intuitivă și acces rapid la toate funcțiile.

În plus, în modul tastatură, puteți conecta D810 touch cu computerul dvs. și puteți trimite valorile de măsurare la orice program. Cea mai inovatoare funcție este însă camera, care poate fi folosită pentru a crea imagini sau capturi de ecran pentru înregistrare. Precizia sa de măsurare este de ± 1,0 mm, domeniul este de 0,5 până la 200 m și poate funcționa cu unități de măsură, cum ar fi: m, ft, in și d.

Dimensiunile sale sunt 16,5 x 6,5 x 3 cm, iar greutatea aproximativă este de 250 de grame pentru acest model care are o baterie cu litiu-ion care oferă o autonomie de cel puțin 4 ore dacă este în uz constant.

Puteți efectua transferul de date și sa reîncărcați bateria masuratorului laser prin porturile USB și, la fel ca D510 Disto, are Bluetooth SMART. În plus: firul clasic pentru plasarea masuratorului pe un trepied convențional.

În acest fel, închidem lista cu 7 cele mai bune masuratoare laser și vă lăsăm cu ghidul de recomandari pentru cumpărare:

Cumpararea unui masurator laser, ce ar trebui sa fie luat în considerare?

Descrierile produselor de pe site-urile web pot fi extinse și nu știm întotdeauna la ce ar trebui să acordăm mai multă atenție. În continuare, clasificăm aspectele importante pe care trebuie să le analizăm și să le luăm în considerare în timp ce facem alegerea noastră.

1. Precizia

Unul dintre aspectele principale care caracterizează masuratoarele este exactitatea acestora. Precizia unui masurator laser mediu variază între ± 1 și ± 2 mm și nu ar trebui să ne mulțumim cu mai puțin dacă suntem în căutarea celui mai precis instrument posibil. Poate pare incredibil, cu cât este mai mare intervalul oferit de masurator, cu atât mai mare va fi exactitatea acestuia și asta ne aduce la următorul aspect …

2. Domeniul de aplicare

Desigur vorbim despre fragmentele de distanță pe care masuratorul va putea să le acopere și vor depinde de două lucruri:

A) Caracteristicile fiecărui model. Cele mai economice vor avea o rază de acțiune care va fi cuprinsă între 15 și 30 de metri, în timp ce cele mai sofisticate modele vor avea o autonomie de până la 250 de metri și vor include o vedere telescopică care va facilita viziualizarea laserului.

B) Condițiile de mediu. Câtă lumină este în locul în care încercăm să măsurăm? Acest lucru va determina posibilitățile de aplicare a masuratorului de metri laser, la fel ca și caracteristicile de reflexie ale materialelor pe care vom proiecta laser.

3. Autonomie și conectivitate

Câte măsurători pot face înainte de a schimba bateriile sau de a încărca bateria masuratorului laser?

Evident, este una dintre cele mai frecvente întrebări și suntem atenți, deoarece multe mărci, pentru a optimiza instrumentul și a da o mână de ajutor pentru mediu, au adus pe piață modele care înlocuiesc utilizarea bateriilor convenționale sau a bateriilor de 9 V cu bateriile cu litiu care funcționează de cinci ori mai mult și care oferă posibilitatea de a lucra de dimineața foarte devreme până târziu după-amiaza, fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru eventualele nevoi de reîncărcare.

Posibilitatea de a atașa acest masurator laser la alte elemente care ne facilitează munca noastra este, de asemenea, un avantaj pe care mulți îl caută la instrument.

Unul dintre cele mai clasice exemple este firul tradițional care va permite amplasarea masuratorului laser pe un trepied pentru o lucrare mai precisă și la distanță. Unele modele mai avansate, recomandate în special arhitecților, ne vor permite să transferăm datele de măsurare luate pe un computer prin utilizarea conexiunii Bluetooth sau USB.

4. Vizibilitate și durabilitate

În cele din urmă, să trecem în revistă aceste preocupări clasice ale cumpărătorilor. Începem cu vizibilitatea și nu vorbim doar de lumina laser care ar trebui văzută clar chiar și în condiții de iluminare ridicate, ci și de ecranul masuratorului.

Acolo vom vedea configurațiile actuale și rezultatele măsurătorilor și dacă suntem sub acoperișuri, într-un subsol sau în interiorul unei mine, va trebui să vedem clar numerele. Vă recomandăm cu încredere un ecran retroiluminat, capabil să adapteze lumina ecranului la condițiile de iluminare ale zonei de măsurat.

Durabilitatea reprezinta rezistența masuratorului laser astfel cand locuiti, de exemplu, intr-un spațiu de lucru în construcții, acesta va fi expus la căderi permanente și alte lovituri accidentale. Expunându-l la murdărie și ploaie, trebuie să căutăm modelul care este cel mai bine pregătit pentru a face față acestor eventualități. Dacă aspectul de siguranță și durabilitate ne îngrijorează, suntem atenți la modelele cu acoperire siliconică, cutii și curele care ne permit să agățăm masuratorul la gât sau încheietura pentru a evita accidentele.

Ați putea fi, de asemenea, interesat să citiți acest articol despre cele mai bune masuratoare laser ieftine.