Skip to content

Nivele laser Makita. Comparație intre cele mai bune modele ale acestui brand

Compania Makita are o istorie de peste o sută de ani care vinde o serie mare de produse.

A început ca o companie responsabilă cu marketingul și repararea motoarelor electrice, iar de-a lungul timpului a devenit unul dintre cei mai mari producători și comercianți de instrumente electro-portabile, cum ar fi nivele laser Makita.

Printre numărul mare de produse pe care le produce și vinde marca sunt nivelatoare laser, care sunt utilizate pentru supraveghere și construcții. Să vedem care sunt.

Cele mai bune nivele laser Makita

1. Makita SK104Z

Aceasta este una dintre nivelele laser Makita care are mai multe funcții, printre care se numără: linia orizontală tipică, linia verticală și linia încrucișată.

Are un sistem de autonivelare, care funcționează cu ajutorul unui pendul, pendulul poate fi fixat pentru a o transporta dintr-un loc în altul sau în cazul în care este necesar să păstrați configurația salvată pentru viitoarele lucrări care sunt în curs de așteptare.

Are capacitatea de a măsura spații de maxim 15 metri cu un detector, are o viteză mare la proiectarea liniilor, astfel încât munca devine destul de confortabilă pentru operator și se obțin rezultate mai eficiente și mai rapide.

Datorită designului său, panoul de control este foarte ușor de utilizat, are două butoane cu ajutorul cărora pot fi operate toate funcțiile nivelei laser, funcționează perfect atunci când lucrați în interior. În cazul utilizării sale în străinătate, recomandarea generală este să lucrați cu ajutorul unui detector.

Are un suport magnetic, astfel încât să rămână fixat pe suprafețele metalice, iar dacă sunt dintr-un alt material, are posibilitatea să fie înșurubata la ele, datorită rozei sale de 1/4 inci și 5/8 inci. Laserul este de tip II.

Înălțimea produsului este de 11,1 cm și este de 7,2 cm lățime, cântărește aproximativ jumătate de kilogram, are nevoie de trei baterii AA, alcaline, pentru a funcționa corect, tensiunea sa trebuie să fie de 1,5V. Este confecționat în negru cu detalii turcoaz și are codul internațional de protecție IP, în caz de pierderi sau furt.

Potrivit utilizatorilor, pachetul de transport include, pe lângă nivela laser, suportul magnetic, pe lângă un șablon pentru a vedea mai bine recepția laserului, un CD cu instrucțiuni detaliate de utilizare, funcționare și siguranță și baterii alcaline. Pe de altă parte, ei se asigură că nu pot fi blocate pentru a face linii diagonale. Este cea mai bine cotata dintre toate nivelele laser Makita.

2. Makita SK102Z

Una dintre principalele caracteristici ale acestui model de nivela Makita este viteza cu care proiectează liniile, astfel încât să fie destul de confortabil și să se realizeze locuri de muncă corecte și fără a aștepta prea mult.

Are o funcție de blocare care permite operatorului să lucreze în diferite poziții de unghi cu care puteți obține, printre altele, lucrări pentru scări sau oricine are nevoie de unghiuri în compoziția sa.

Are mai multe moduri de a lucra și poate fi selectat în panoul său de control: linia transversală orizontală sau linia transversală verticală și linia transversală orizontală și verticală, în funcție de lucrarea care trebuie executată.

Precizia lucrărilor efectuate de acest dispozitiv variază între 3 și 10 mm. Dioda laser este de 635 nm, iar dimensiunile dispozitivului sunt: ​​102 x 75 102 mm și cântăreste aproximativ cinci kilograme, este trimisă cu o pungă transparentă, astfel încât să poată fi transportată în siguranță. Este livrata cu un suport magnetic pentru fixarea acestuia pe suprafețele metalice, o carte de măsurare, o carcasă de protecție pentru cristale și baterii alcaline pentru a activa funcționarea acestuia.

Utilizatorii explică faptul că dispozitivul vine fără trepied și are posibilitatea de a trage linii pe tavan. În general, marea majoritate a evaluărilor sunt cu adevărat pozitive, ele evidențiază calitatea produsului și ușurința de utilizare a acestuia.

3. Nivela laser Makita SK103PZ

Principala caracteristică a acestui model, care este unul dintre cele mai recente, este faptul că se poate efectua nivelarea laser cu până la patru puncte. Are o funcție orizontală și verticală, care sunt cele mai frecvente, pe de altă parte, are funcția încrucișată și în patru puncte, ceea ce oferă utilizatorului o capacitate mai mare de a acoperi cu munca sa.

La fel ca și celelalte modele de nivele laser Makita, vine de autonivelare care se face printr-un pendul și care funcționează perfect atunci când transportați echipamentul și pentru lucrări în așteptare. Măsurarea atinge un punct maxim de până la 60 de metri distanță cu detectorul.

Are o viteză mare atunci când proiectează liniile, astfel încât operatorul are o mare ușurință de lucru, obținând în același timp rezultate rapide și destul de eficiente. De asemenea, are un panou simplu pentru a controla operațiunile care se efectuează cu echipamentul, există butoanele de operare pentru fiecare dintre funcții.

Acest tip de nivela laser Makita este ideala pentru a lucra în interior, deoarece este mai ușor să vezi liniile acolo, cu toate acestea, pot fi utilizate perfect în aer liber, ori de câte ori sunt acționate cu un detector.

Suportul magnetic disponibil este utilizat pentru fixarea acestuia pe suprafețele metalice, în același timp are un mecanism pentru a înșuruba pe alte materiale și pentru a obține aceeași stabilitate, firele, în aceste cazuri au o măsurare de 1/4 și 5/8 inci.

Nivela laser Makita SK103PZ are o greutate aproximativă de un kilogram, este livrat cu cele trei unități de baterii necesare pentru funcționarea, tip AA, alcaline. Măsurile produsului sunt: ​​12,2 x 22,1 x 14,2. Laserul este de tip II de 635 nm. În general, comentariile utilizatorilor cu privire la funcționarea și calitatea acestui model sunt pozitive.

4. Makita SKR200Z

Este, fără îndoială, cel mai inovativ model din listă, pe lângă faptul că este cel mai complet. Este o nivela de tip rotativ auto-inventiv. Designul este mai robust decât la celelalte din această listă a nivelelor laser Makita și este încă foarte ușor de manipulat. Are o protecție superioară pentru a evita orice deteriorare a capului său rotativ, astfel încât durata laserului să se prelungească.

Panoul de control integrat în echipament este foarte ușor de utilizat și are trei indicatori de avertizare LED, pentru a menține un control mai bun atunci când lucrați. Funcția de rotație este reglabilă în trei viteze diferite și are funcția de scanare cu trei căi diferite, ceea ce îl face un dispozitiv cu adevărat versatil, care poate fi utilizat în diferite zone.

În orice caz, echipamentul poate funcționa în funcție manuală, cu ajutorul căreia se poate controla și mai bine și se poate efectua nivelarea pantelor. Are „funcția de alertă”, astfel încât, atunci când este conectată la o suprafață specifică, se va aprinde o lumină roșie intermitentă roșie, iar în cazul în care se va deplasa pur și simplu se va stinge.

De asemenea, are un detector de linie și o telecomandă pentru echipamentul de bază, astfel încât să puteți lucra cu măsurători pe distanțe lungi, ceea ce face ca produsul să fie mai confortabil, în plus, are un suport de perete și, desigur, cardul magnetic pentru amplasarea unui tavan fals. Funcția de plumb este de maximum 30 de metri.

Raza maximă a distanței este de 200 de metri, iar măsurătorile produsului sunt: ​​19,7 x 15,4 x 15,6 cm. Este fabricata în negru și cântărește 1,6 kilograme. Are nevoie de două baterii pentru a funcționa și le aduce integrate în livrare. Viteza de rotație este de 600 RPM și tensiunea bateriei de 1,5 V.

Potrivit utilizatorilor, toate instrumentele și nivelele pot fi depozitate într-o servietă din material PVC, astfel încât acestea să poată fi comandate și să nu se piardă, iar ochelarii să fie incluși pentru a proteja ochii în timpul lucrului. Și are o garanție de până la un an începând să fie contabilizată la momentul achiziției.

Concluzii și opinii cu privire la nivelele laser Makita

Printre listele de modele, nivela laser cea mai ieftina este SK104Z, a cărui preț este în jur de 115 euro, este, de asemenea, cea mai bine evaluata din întreaga listă. Este urmata de modelul SK102Z, care costă puțin peste 135 de euro și este cel mai bine vândut dintre toate.

Pe locul trei se află SK103PZ,  care diferă foarte mult de primele două, costă aproape de două ori mai mult decât al doilea, peste 235. Și cel mai scump, de departe, dar și cel mai complet în funcție de diferitele sale caracteristici și funcții, este SKR200Z, al cărui preț depășește 570 de euro.

Sperăm că această comparație a fost utilă pentru cumpararea unei nivele laser.